По-малко от 12 часа преди началото на първия полуфинал на Евробаскет 2017 между Испания и Словения, MVP на предишния шампионат на Стария континент Пау Гасол не пропусна да похвали огромния талант на Лука Дончич. Крилото на "Ла Фурия" изрази увереността си, че младокът ще бъде важна част от бъдещето на НБА.

Лука е много талантлив и е ключов фактор за успеха на словенския национален отбор. Той ще бъде основен играч в НБА. Мисля, че притежава всички качества, за да направи това”, заяви 37-годишният испанец пред "El Partidazo de Cope".

18-годишният Лука Дончич отбеляза 27 точки при успеха на своята Словения над Латвия със 103:97 и изпрати отбора си на полуфинал на европейското срещу Испания. Срещата ще бъде днес от 21.30 ч. в зала “Синан Ердем” в Истанбул.

Реализатор №1 на шампионатите в Европа Пау Гасол допълни, че тимът му ще направи всичко възможно, за да защити своето европейско злато, завоювано преди две години в Лил.

Много съм горд, че ще играя още един полуфинал и се надявам да имам възможността да стана шампион отново. Всеки в Истанбул иска да ни победи, защото теоритично ние сме фаворити, аз обаче не мисля за предишните форуми. За мен най-важно е настоящето”, допълни Пау Гасол.