Двубоят на Гърция с Русия се оказа последен за южните ни съседи на Евробаскет 2017, но може да се окаже такъв за един от основните им играчи Йоргос Принтезис. 32-годишният баскетболист все още не е сигурен дали ще продължи да бъде част от представителния тим на страната си заради натоварения график в Евролигата и малкото време за почивка.

РУСИЯ ИЗПРАТИ ГЪРЦИТЕ У ДОМА (ВИДЕО)

Искам много да играя за националния отбор, но не знам дали това ще се случи. С настоящия календар в Евролигата, който изисква доста пътувания, както и със сезон в Гърция, който приключва в средата на юни, наистина е доста трудно. И това важи за всеки играч, не само за тези, които са над 30 години. Проблемът не е само в това, че баскетболистите искат да почиват, а и в това, че трябва да подготвят тялото си за следващия сезон, което отнема време”, казва Йоргос Принтезис.

Преминал през всички подрастващи гарнитури на националния отбор на Гърция, крилото дебютира в мъжкия представителен тим на Олимпиадата в Пекин през 2008 г. Година по-късно печели бронз от европейското в Полша и участва на световното първенство в Турция през 2010 г. С екипа на страната си е и на олимпийската квалификация през 2012 г., както и на Евробаскет 2013, на шампионата на планетата през 2014 г. и на европейското преди две години.

Вижте го сами: