Коби Брайънт е достатъчно голям, за да заслужи всичко в негова чест да се прави по две. Явно така мислят и в Лос Анджелис Лейкърс, чието ръководство взе решение да извади от употреба не един, а два номера, за да отдадe заслуженото на Черната мамба.

Това ще се случи на 18 декември в “Стейпълс сентър”, като тогава “езерняците” ще приемат шампиона Голдън Стейт. По време на церемонията №8 и №24 в Лейкърс ще бъдат издигнати високо над трибуните и терена в знак на благодарност към успехите на един от най-добрите играчи в най-силното първенство в света.

Като дете, израснало в Италия, винаги мечтаех да бъде част от подобна церемония и то отвъд океана. Но никога не съм си представял, че ще издигнат не един, а два екипа заради мен”, казва развълнуваният Коби Брайънт, който сложи край на забележителната си кариера през 2016 г.

Петкратният шампион в НБА с Лейкърс ще стане десетият играч в историята на клуба, който получава подобно признание. Преди него това се е случило на Уилт Чембърлейн (13), Елджин Бейлър (22), Гейл Гудрич (25), Меджи Джонсън (32), Карим Абдул-Джабар (33), Шакил О'Нийл (34), Джеймс Уорти (42), Джери Уест (44) и Джамал Уилкис (52).

Вижте го сами: