За втора поредна година мачът за Суперкупата на България ще бъде обвързан със социална инициатива. Каузата, около която ще се обединят играчи, треньори, ръководители и фенове, ще бъде набирането на средства за деца с тежки множествени увреждания.

Повече за инициативата организаторите ще разкрият на специална пресконференция, която ще се проведе на 15 септември от 11.30 ч. в зала “Универсиада”. На нея ще бъдат представени подробности и за предстоящото първо издание на специалния Баскетболен ден.

Участие в нея ще вземат старши-треньорът на шампиона в НБЛ Виваком Лукойл Академик - Шарон Друкер, наставникът на носителя на Купата на България - Берое и националния отбор - Любомир Минчев, както и капитаните на двата отбора, съответно Асен Великов и Тихомир Желев.

На срещата ще присъстват още изпълнителният вицепрезидент на БФБаскетбол Иван Ценов, Орлин Атанасов от BGO Software Баскетболна Лига, който ще отговаря за турнира по 3х3, включен в програмата на баскетболния празник, както и старши-съветникът към корпоративна социална отговорност във Виваком - Симона Чаръкчиева и създателят и президент на фондация И АЗ МОГА (I CAN TOO) - Нели Радева.