Какво се случи: Испания продължава без загуба на европейското първенство и стана първият му полуфиналист. В зала “Синан Ердем” в Истанбул селекцията на Серджо Скариоло укроти Германия след 84:72 в първия 1/4-финал на шампионата. Това бе 13-та поредна победа за "Ла Фурия" на подобни форуми. 

 

Най-добри: Марк Гасол се оказа машината, с която бе отказан Бундестимa! Центърът на Мемфис в НБА свърши доста работа и навъртя дабъл-дабъл от 28 точки и 10 борби, допълнени от 4 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за 31 минути. При стрелбата си от игра той бе 10/15.

Брат му Пау Гасол го допълни с 19 за Испания, а Серхио Родригес се отчете 11 точки и 7 асистенции.

Денис Шрьодер бе най-резултатен за Германия с 27 точки и 8 асистенции. Даниел Тайс остана с 15.

Повратна точка: Всичко се получаваше в играта на Денис Шрьодер и компания в първите 26 минути, след които те водеха с 47:43. Марк Гасол обаче бе решен да ги накаже и постави началото на серия от 15-0, с която испанците обърнаха до 65:53 и след това всичко просто свърши.

 

И още: Генералният мениджър на българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова бе делегат на двубоя между Германия и Испания.

Какво предстои: На 14 септември от 21.30 ч. Испания ще се изправи срещу победителя от двойката Словения/Латвия в спор за място на финала.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – ИСПАНИЯ