Двукратният шампион на България с Лукойл Академик Перо Антич вече има нов отбор. Легендата на македонския национален отбор ще се завърне в Цървена Звезда след 10-годишна пауза. 211-сантиметровият център е подписал договор със сръбския гранд за една година, съобщават медиите в родината му.

MVP на Купата на България през 2008 г. защитава цветовете на Фенербахче през последните две години, като под ръководството на Желко Обрадович достига до трофея в Евролигата през 2016/2017, както и до две титли на Турция, до Купата и Суперкупата в южната ни съседка през 2016 г.

През миналия сезон Перо Антич реализира средно по 4.5 точки и 2.4 борби в 31 двубоя на Фенербахче в Евролигата. Преди това 35-годишният баскетболист бе част от ростера на Атланта Хоукс в НБА в продължение на 24 месеца, като там достига до средни показатели от 6.3 точки и 3.5 борби в общо 113 двубоя.

В кариерата си досега Перо Антич преминава през отбори като гръцките Олимпиакос и АЕК, руските Спартак Санкт Петербург и Локомотив Кубан и родния Работнички от Скопие.

Вижте го сами: