Евролигата ще отдаде заслуженото на един от най-добрите на Стария континент – Душан Ивкович. 73-годишният специалист ще стане първият треньор, който получава званието Легенда в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Сръбският наставник, отдал на играта общо 49 години от живота си, ще бъде удостоен за заслугите си към баскетбола и турнира на специална церемония, която ще се проведе на 20 септември в Гърция. Тогава той ще води сборен отбор от звезди срещу настоящия тим на Олимпиакос в демонстративен мач.

Душан Ивкович ще се присъедини към звезди като Димитрис Диамантидис, Шарунас Ясикевичус, Хуан Карлос Наваро, Тео Папалукас, Рамунас Шишкаускас и Мирсад Тюркчан като носители на приза.

Гениалният Душан Ивкович създава баскетболисти като Томас Юртел, Стефан Маркович, Милош Теодосич, Никос Зисис, Богдан Богданович, Костас Слукас, Чеди Осман, Никола Калинич, Фуркан Коркмаз, Перо Антич, Дарио Шарич, Виктор Хряпа, Кайл Хайнс и Бобан Мариянович, като всички те ще бъдат до него на 20 септември.

Вижте го сами: