След като влезе в Залата на славата на ФИБА през 2007 г. и почти 23 години след последния си мач, легендата на Гърция Никос Галис попадна и Залата на славата на баскетбола отвъд океана. Той бе представен от един от най-големите си съперници през 80-те години Боб МакАдо, който по онова време бе част от Армани Милано.

След като спечелихме европейската титла през 1987 г., цяла Гърция излезе по улиците, за да празнува. Оттогава баскетболът стана национален спорт в тази страна. Оттогава няма къща без кош и топка. Убеден съм в това и съм сигурен, че д-р Нейсмит би се гордял”, заяви по време на церемонията Никос Галис.

Тазгодишният клас на Залата на славата на баскетбола включва още треньорът Робърт Хюз, иконата на WNBA и анализатор на ESPN Ребека Лобо, двукратният шампион в НБА Трейси Макгрейди, треньорът на Ротр Дам Мъфет МагГрей и носителят на две награди за Най-добър треньор на годината в колежанското първенство Бил Селф.

Но за баскетболна Европа, това бе моментът на Никос Галис. Легендата на Арис стана шестият играч, който никога не е бил част от НБА и който получава тази чест. И до днес той остава четвъртият най-добър реализатор на европейски първенства и модел за подражание на най-добрите гръцки баскетболисти, включително и на Янис Адетокубо.