Докато вие четете тези редове, точно в този момент, главният герой в тази статия, шофира. Александър Груев държи здраво волана, автомобилът му отмята километър след километър по пътя от София към Косово. Вчера той подписа едногодишен договор с вицешампиона на страната Башкими и от новия сезон ще атакува медалите и там, и в Балканската лига.

АЛЕКСАНДЪР ГРУЕВ ПРОДЪЛЖАВА В КОСОВО

Но с какви чувства потегля към новия си сезон и изпитва към стария, който завърши като капитан на Спартак Плевен? След два сезона в зала "Балканстрой" и под ръководството на Александър Дяковски, напук на здравословните проблеми, гардът е амбициран да се върне към най-добрата си форма.

Преди да го направи обаче, Груев направи друго, помолен лично от BBALL.BG: Равносметка за изминалата година, в която стана баща за първи път, след като прекрасната му съпруга Росица го дари с дъщеричка – Ивана.

Носителят на трофея в БИБЛ с Рилски спортист от 2008/2009 е следващият гост в рубриката на BBALL.BG – “Сезонът, който изпратих”:

1. Използвайки скалата от 1 до 10, като последната е максимална, как би оценил себе си през миналия сезон?

- Бих разделил сезона на две - преди и след Нова година. Първата част от сезона бих я оценил с 9, докато втората, в която бях контузен доста дълго време, с 2.

2. Кой е най-вълнуващият момент за теб през 2016/2017?

- Може би победата във втория плейофен мач срещу Берое, което за кратко ни даде вяра и надежда, че можем да ги отстраним.

3. А най-разочароващият…

- Продължителната контузия.

4. Какво ти даде последния сезон в личен и професионален план?

- В личен план не мога да бъда по-доволен и щастлив, тъй като съпругата ми ме дари с прекрасна дъщеричка. В професионален бих казал, че добрите неща бяха малко.

5. Ако трябва да избереш само една дума, с която би описал последната година, коя би била тя?

- Изпитание.