Броени часове преди старта на Топ 16 на Евробаскет 2017 в гръцкия национален отбор един човек направи сериозен анализ на собственото си представяне на турнира досега. 33-годишният Янис Бурусис отправи сериозна критика към самия себе си преди срещата срещу Литва, която ще се играе утре (9 септември) от 21.30 ч. във “Фенербахче Арена” в Истанбул.

Мисля само за следващия мач. Ако трябва да бъда честен, не съм помогнал с нищо на отбора. Все едно не съм терена. Ще опитам да покажа, че това не е така срещу Литва. Без значение дали имам счупена ръка или счупено ребро. Въпросът е само един и той е какво ще се случи в този двубой. Аз съм от 13 години в този тим и ако поставите камери в съблекалнята, ще видите, че нищо лошо не съм направил. Изключение прави онзи инцидент с Никос Папас, но той няма нищо общо с отбора”, разкрива Янис Бурусис.

РАЗМЯНА НА УДАРИ МЕЖДУ ДВАМА НАЦИОНАЛИ НА ГЪРЦИЯ

Шампионът в Евролигата с Реал Мадрид през 2015 г. не пропусна да коментира и въвеждането в Залата на славата на легендата на Гърция Никос Галис.

Аз съм твърде малък, за да говоря за Никос Галис. Тъжен съм, че не съм го срещал лично. Бих искал да се видим и да си взема автограф от него, защото той е причината, поради която ние играем и обичаме баскетбола. Благодаря му от сърце”, допълва 215-сантиметровият център на Гърция.