В лагера на Испания решиха да дадат почивка на голямата си звезда Пау Гасол във вчерашния двубой срещу Румъния, спечелен от еврошампионите с 91:50 в Клуж. Селекционерът на “Ла Фурия” Серджо Скариоло обясни, че си е послужил с тактика, която използва и наставникът на Сан Антонио Грег Попович в НБА.

БЕЗ ПАУ ГАСОЛ ИСПАНИЯ ИЗПЕПЕЛИ РУМЪНИЯ (ВИДЕО)

Ние изпълнихме целите си като начин на игра. Стартирахме убедително европейското, което ме радва. Искам да успокоя всички, които се вълнуват. Пау Гасол не е имал спешна нужда от почивка. Просто решихме да му дадем повече време за възстановяване, въпреки че той не изглежда като 37-годишен, понякога забравяме, че е точно на толкова”, споделя Серджо Скариоло.

Хуан Хернангомес е много талантлив, много енергичен и страшно се вълнува всеки път, когато е на терена. В крайна сметка решаващият мач за Испания предстои след няколко часа, срещу Хърватия. Готови сме да покажем най-доброто си лице срещу тях и не сме забравили, че ни победиха в първия мач на Олимпийските игри през миналата година”, допълни италианският специалист.