Бостън се похвали с две от новите си попълнения. Селтикс представиха официално Кайри Ървинг и Гордън Хейуърд на пресконференция, която се проведе в “ТД Гардън” преди няколко дни.

Време беше да направя тази стъпка. Мисля, че взех правилното решение за себе си и за кариерата си. Искам да продължа да се развивам и да ставам по-добър с всеки изминал ден. Смятам, че Бостън е точното място за това и се надявам да радвам феновете на клуба”, сподели шампионът в НБА с Кливланд през 2016 г. Кайри Ървинг, който ще носи екип с №11 при “келтите”.

“Преместих се в Юта като дете. Израснах като професионалист и човек в Солт Лейк Сити. Научих се да се оправям сам. Сега имам жена и две деца и трябва да мисля за семейството си. Много неща ми се случиха през последните години, но вярвам, че всички те някак си са ме довели в Бостън. Пожелавам си много успехи с този отбор”, сподели Гордън Хейуърд, който заложи на №20 в Бостън.

Досега двамата баскетболисти са били част само от един отбор. От 2011 г. до преди няколко месеца Кайри Ървинг носеше екипа на Кливланд, с който през миналия сезон записа средно по 25.2 точки, 3.2 борби и 5.8 асистенции. Гордън Хейуърд пък игра за Юта, за който реализира средни показатели от 21.9 точки, 5.4 борби и 3.5 асистенции. 

Вижте сами: