Националът на България Дий Бост вече е в Литва след като отдъхна след предквалификацията за световното първенство. Гардът се присъедини към подготовката на новия си отбор Жалгирис, където ще играе под ръководството на Шарунас Ясикевичус.

Американецът с роден паспорт сподели, че се радва, че вече е в Каунас, като ще носи екип с №1. Самият той разказа за първите си впечатления от Жалгирис и за изминалото лято пред официалния сайт на литовския първенец.

Чувствам се добре, въпреки че пътуването беше дълго. Радвам се, че най-после съм в Жалгирис. Надявам се нещата да се получат. Въпреки мачовете от предквалификацията, имам още какво да подобрявам в играта си. В България бях само месец и половина, но през този период загубих член от семейството ми и трябваше да се върна у дома за кратко. Благодаря на треньора, че ми даде две седмици почивка, за да прeчистя съзнанието си”, каза Дий Бост.

Не бих изпуснал шанса да бъда в Евролигата отново. Искам да покажа, че мога да играя на високо ниво. Това е стъпка напред и чудесна възможност. Очаквам да ставам по-добър от ден на ден. Надявам се да печелим колкото се може повече на европейска сцена и в местното първенство”, допълва гардът.

Вижте сами: