Един от домакините на Евробаскет 2017 Турция допусна загуба от Русия със 73:76 на старта в група Д, а претенциите на селекционера Уфък Съраджъ бяха отправени към един от реферите на двубоя – италианецът Мануел Мацони.   

"Ние бяхме подготвени по-добре, но не играхме както по време на подготовката. Нашата игра изглеждаше малко по-различна. Ние се вълнувахме понякога и изглеждахме по-различно, отколкото се надявахме. Имаше моменти, когато контролирахме играта. Имахме 15 откраднати топки, коeто е важно за нас, но и това не ни помогна. Семих Ерден и Синан Гюлер са единствените опитни играчи в този отбор. Искахме да започнем силно, което смятам, че донякъде изпълнихме. Бих искал също така да подчертая, че италианският съдия Мануел Мацони свири няколко доста смешни фаула. 40 наказателни удара на това ниво са доста. Мачът между Сърбия и Латвия беше по-тежък, но това нещо го нямаше", заяви селекционерът на Турция.

РУСКО ДУО СМЪЛЧА ИСТАНБУЛ (ВИДЕО)

В лагера на Турция място и време за разочарование няма, тъй като днес му предстои втория двубой от европейското. От 21.00 ч. в Истанбул южните ни съседи ще излязат срещу Великобритания.