Огромна чест получи генералният мениджър на българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова от ФИБА. В първия ден на шампионата при мъжете (31 август) тя ще бъде комисар на три двубоя от груповата фаза.

Утре бившата националка ще се отправи към залата в Тел Авив още следобед, защото в 15.45 ч. тя ще седне на масата за двубоя от група Б между Германия и Украйна. Следващият двубой, който Елеонора Рангелова ще следи под лупа е в 18.30 ч. и ще противопостави европейският вицешампион Литва и Грузия. И последно, но само за деня, тя ще бъде близо до терена и на срещата между Италия и домакина Израел от 21.30 ч.

Елеонора Рангелова бе сред комисарите и на Олимпиадата в Рио де Жанейро през миналата година, като преди това натрупа сериозен стаж на редици големи форуми. През пролетта на 2015 г. тя получи наряд за Финалната четворка на женската Евролига в Прага. Няколко месеца по-късно пък бе избрана за главен комисар на първенството на Стария континент за жени в Унгария и Румъния. През октомври 2014 г. българката бе делегат на финала на световното при дамите между отборите на САЩ и Испания в Истанбул. ФИБА я ангажира и за европейското за жени през 2013 г.