Мечтата на Ламар Одъм да сложи край на кариерата си като част от Лос Анджелис Лейкърс е на път да се сбъдне. Според медиите океана, 208-сантиметровото крило може да подпише договор с “езерняците” за подготвителния лагер, което ще му даде шанс за последно да се докосне до НБА преди да окачи кецовете на стената.

37-годишният баскетболист признава, че трейдът му в Далас през 2011 г. на практика го e прекършил окончателно. Оттогава Ламар Одъм често страда от контузии, а преди две години бе открит в безсъзнание в публичен дом в Невада след като предозирал с кокаин и виагра и оттогава се възстановява.

Световният шампион със САЩ от Турция 2010 има на сметката си общо 14 сезона в НБА, като 7 от тях посвещава на Лейкърс и с тях достига до две шампионски титли (б.а. – 2009 и 2010 г.). В лигата той изиграва 961 мача, в които записва средно по 13.3 точки, 8.4 борби и 3.7 асистенции.

Освен това Ламар Одъм носи екипите на Лос Анджелис Клипърс, Маями, Далас и Ню Йорк, а за кратко и на Баскония в Испания. Най-добър шести играч в НБА през 2011 г.

Вижте го сами: