Една от звездите на Чехия Томаш Саторански си е намерил добър ментор преди Евробаскет 2017. Вече повече от месец двуметровият гард на Вашингтон в НБА се подготвя както с тима си, така и индивидуално с една от легендите на страната си и бивш баскетболист на Кливланд и Голдън Стейт Юри Велш.

Томаш Саторански ще бъде лидерът на Чехия на предстоящото европейско, което стартира на 31 явгуст, в отсъствието на Ян Весели, който избра да почива това лято. Двамата обаче няма да бъдат в състава на националния си отбор срещу България в квалификациите за световното първенство в Китай през 2019 г. заради забраната на НБА и Евролигата играчи от лигите да участват в международни надпревари по време на сезона.

Европейското пък е точният момент за носителя на Суперкупата на Испания през 2015 г. с Барселона да покаже наученото от 37-годишния Велш, който има на сметката си пет сезона в НБА и поне още 9-10 години по терените в Европа със Спарта Прага, Олимпия Любляна, Уникаха Малага, Естудиантес, Шарлероа и ЧЕЗ Нимбурк.

Вижте го сами: