Селекционерът на България Любомир Минчев остана доволен от днешния жребий за квалификациите за световното първенство в Китай през 2019 г. Нашите се паднаха в група Ф, където са още отборите на Финландия, Исландия и Чехия.

БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ЧЕХИЯ, ФИНЛАНДИЯ И ИСЛАНДИЯ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНОТО

Смятам, че програмата ни е добра. Започваме като домакин с Финландия, след което идва гостуване на Исландия. Всичко зависи от нас самите. Ако играем сплотено, както го направихме това лято, имаме своите шансове”, сподели Любо Минчев пред picknroll.bg.

“Не е редно да говорим за подобно нещо като късмет. В никакъв случай не мога да кажа, че групата е лесна. Все пак това са отбори, които сега ще участват на европейско първенство. Ние не сме там, така че не можем да говорим за нас като за някакъв фаворит. Но да, това което си пожелах, да не сме в кошмарна група, се сбъдна. Така че ще се опитаме да се сборим и да прогресираме напред. Съперниците имат сериозни играчи в съставите си, така че тепърва ще видим какво ще се случи по оста ФИБА – Евролига. За нас този въпрос също е важен”, допълни националният ни селекционер.