Ямбол запазва една от основните си фигури в състава през последните 14 години. В ростера на отбора от града край река Тунджа и през следващия сезон ще бъде капитанът Станислав Говедаров, научи BBALL.BG.

СТАНИСЛАВ ГОВЕДАРОВ - ГАМЕН ПО ДУША, ДЖЕНТЪЛМЕН ПО ДЕЛА

185-сантиметровият гард носи екипа на ямболии от 2003 г. насам и така ще бъде и през 2017/2018. През миналия сезон Станислав Говедаров бе сред най-добрите за отбора си и пример за по-младите, като реализира средно по 12.2 точки, 2.9 борби и 2.2 асистенции в общо 27 мача по българските терени. 

На сметката си диригентът на Ямбол има два бронзови медала от мъжкия ни шампионат от 2011 и 2012 г., спечелени под ръководството на треньор №1 на Ямбол за всички времена Иван Чолаков. Преди да избере да работи в зала “Диана” Станислав Говедаров защитава цветовете на родния Академик Пловдив, където негов наставник е една от легендите в женското ни направление – Пенка Стоянова.

И през новия сезон в Ямбол ще разчитат на Стойо Чолаков, Стоян Петков, Николай Върбанов, както и на момчета от школата като Андрей Иванов и Росен Иванов.