Съперници на терена, но приятели в живота. Баскетболът е магия. Създава отношения, неподвластни на времето, разстоянията и резултатите на терена. В Скопие се провежда европейско първенство за девойки до 16-годишна възраст, Дивизия Б, а на местна почва Десислава Ангелова и Мариана Костуркова изпиха заедно по едно македонско кафе.

Ангелова е селекционер на България, а Костуркова на Португалия. Двата отбора вече се срещнаха в групата, а победата отиде при представителките на Иберийския полуостров, които са сред фаворитите на шампионата. Но това не помрачи отношенията между двете бивши съотборнички в женския национален тим на България от близкото минало и някогашни съпернички на родна земя (Ангелова бе кадър на Левски, Костуркова на Локомотив София - б.а.).

Компания на двете прави един от най-големите боксьори на България и половинка на Деси Ангелова - Киркор Киркоров (световен шампион от Сидни 1991 и европейски от Атина 1989 в категория до 57 кг - б.а.). Днес пък е отново състезателен ден, който е много важен за Ангелова и нейните "лъвици". Те ще търсят първи успех на европейското в двубоя си срещу Eстония.