Националът на България Дий Бост ще получи заслужена почивка след предквалификацията за световното първенство в Китай през 2019 г. Новият отбор на 190-сантиметровия гард Жалгирис ще го очаква в началото на следващия месец, научи BBALL.BG.

27-годишният баскетболист ще проведе първата си тренировка под ръководството на легендата Шарунас Ясикевичус на 2 септември. Преди това Дий Бост ще се порадва на близки и приятели в родината си, след като приключи с ангажиментите си към мъжкия ни национален отбор.

В първата фаза на пресявките за шампионата на планетата след две години американецът с български паспорт записа средно по 14.3 точки, 2.5 борби и 4.8 асистенции в 4-те двубоя срещу Беларус и Португалия.

Първата официална тренировка на Жалгирис ще бъде на 25 август, а на по-късен етап към подготовката ще се присъединят и играчите, които ще участват на Евробаскет 2017. Първата контрола на литовският първенец ще бъде на 4 септември срещу Астана, а четири дни по-късно и срещу Химки.

В средата на следващия месец Дий Бост и тимът му ще участват на турнир в Турция, в който ще се включат още Анадолу Ефес, Нижни Новгород, Тофаш, Зенит и Банвит. На 22 септември пък Жалгирис ще премери сили с вицешампиона на Полша Торун в Лондон.