Елитният италиански Бриндизи ще даде шанс на още един нашенец след Георги Сираков. Националът Николай Вангелов ще премине 10-дневни проби в участника в Серия А, за да се увери треньорският му щаб в качествата на българина и по време на заниманията.

213-сантиметровият център ще се включи към заниманията на Бриндизи идния вторник (22 август). От клуба проявяваха интерес към национала още преди няколко седмици, но изчакаха той да приключи ангажиментите си към представителни ни тим, който си осигури място в същинските квалификации за следващото световно след четири поредни победи в предквалификацията (б.а. – по две над Беларус и Португалия).

ТИМ ОТ ЕЛИТА НА ИТАЛИЯ С ИНТЕРЕС КЪМ ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРИЯ

През това лято Николай Вангелов дебютира в националния ни тим при мъжете, като в първата фаза на пресявките по пътя към Китай 2019 г. реализира средно по 1.3 точки и 3 борби в 3 двубоя на България.

В кариерата си досега Николай Вангелов преминава през отбори като италианските Палестрина, Евробаскет Рома, Казале Монферато, ПМС Торино, Сан Северо, Норд Барезе, Армани Милано и Бенетон Тревизо.