От днес един от лидерите на мъжкия национален отбор Чавдар Костов бе планирал вече да се излежава блажено на плаж в любимата си Гърция с любимата си жена Ани. Плановете обаче са едно, а реалността съвсем друго.

Костов, който заедно с Павел Маринов поделиха отговорността и тежестта на капитанскакта лента в държавния тим в хода на предквалификациите за световното първенство, остана в София. За да седне редом до селекционера Любомир Минчев на масата за пресконференции в Пресклуб България. Извънредният брифинг се наложи след грешно подадена информация към медиите от страна на българска федерация баскетбол за завръщането на "лъвовете" от Беларус. 

Така, вчера на летището прибирането им остана "на тъмно", въпреки бе би трябвало да се превърне в истински празник и реклама на родния баскетбол, който не помни в последните десетилетия националите да са печелили четири поредни мача.

И макар че не е хич по приказките и интервютата, мълчаливия стрелец, известен още като Българския ДаТоме (заради приликата и брадата на италианската звезда на шампиона в Евролигата с Фенербахме Луиджи ДаТоме - б.а.), говори малко, но на място. И каза любопитни неща:

"Успяхме, защото всеки потисна егото си. В отбора ни няма егоизъм, затова и химията ни е толкова силна. Затова и резултатите ни са добри. За всеки един от нас в този отбор е истинско удоволствие да играем за България и да играем заедно", сподели гардът, който от новия сезон облича екипа на македонския Работнички Скопие.

"Бяхме си поставили за задача да спечелим четири победи и си доказахме, че можем да го направим. Класирахме се напред и това е най-важното", добави Костов.