Двама таланти на пловдивския клуб Академик Пловдив се следят под лупа не от кой да е, а от испанския гранд Реал Мадрид, съобщава TrafficNews.bg. Става въпрос за 13-годишният Симеон Димитров (вляво на снимката) и 14-годишният Денислав Камбуров. Първият е част от отбора на треньора Йордан Иванов, който миналата година стана държавен шампион за деца до 12 години.

Симеон и Денис са били поканени на тестове на националния стадион “Васил Левски“, организирани лично от главния скаут на Реал Алфонсо Касас и двама треньори, пристигнали у нас по покана на представителя на мениджърската агенция “Интерперформансис“ Йорго Патапатиу. В групата си били още няколко деца от цяла България, но само двамата пловдивски таланти са били харесани от испанците.

Децата са демонстрирали способностите си на специални тренировки, изготвени от испанските специалисти, а надеждите на Академик са впечатлили с уменията си. Има вероятност от Реал да организират посещение на Симеон и Денис в Мадрид, където пробите им да продължат. Припомняме, че в школата на испанския гранд от миналото лято с успех се подвизава и друг роден талант – роденият в Бургас Константин Костадинов, който вече е част и от националния ни отбор за кадети до 16 години. Национал Александър Везенков пък направи отличен сезон с другия испански колос Барселона и бе избран в драфта на НБА.

Междувременно Симеон и Денис бяха повикани в националния отбор за деца, родени през 2003 г. Той бе разделен, като двете гарнитури ще участват на силни международни турнири. Денис Камбуров ще играе на турнира в Гърция, а Симеон Димитров – в Словения.

Интересът на Реал към двамата млади пловдивчани е поредното доказателство за отличната работа в школата на пловдивския Академик, в която се готвят над 350 деца – момчета и момичета. Тя се развива паралелно с мъжкия тим, който преди два сезона се завърна в елита и тази година направи сериозно впечатление с второто си място в редовния сезон и петото в крайното подреждане. През есента Академик Бултекс 99 ще дебютира и в Балканската лига.

Автор: Георги Анастасов, TrafficNews.bg