Този период от годината е отреден на равносметката от изминалите 12 месеца и постигнатото от играчи, треньори и ръководители в баскетболния свят. Тя е важна част при определяне на целите за бъдещето и за постигането на още по-високи резултати.

Малко преди в Рилски спортист отново да влязат в залата, за да се подготвят за участието си в първия кръг на квалификацията за ФИБА Къп и за новия сезон, ние ще Ви срещнем с един от играчите, който ще продължи да бъде в ростера на самоковци и догодина. Тази седмица в рубриката ни “Сезонът, който изпратих” наш себеседник е Денислав Вутев.

ДЕНИСЛАВ ВУТЕВ ОСТАВА В РИЛСКИ И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИЯ СЕЗОН

Той ще започне втората си поредна година в Рилецо, като през миналия сезон спечели бронзов медал в мъжкия ни елит с него, а освен това игра квалификация за Шампионската лига и бе част от ФИБА Къп. През 2016/2017 Денислав Вутев записва средно по 5.7 точки и 3.1 борби в общо 43 мача, а какво му донесоха те, научете от самия него:

“BBALL Сезонът, който изпратих” с Денислав Вутев:

1. Използвайки скалата от 1 до 10, като последната е максимална, как би оценил себе си през миналия сезон?

- Мисля, че не съм аз човекa, който може да поставя оценка. Така, че предпочитам да оставя поставянето й на треньорите.

2. Кой е най-вълнуващият момент за теб през 2016/2017?

- Третият мач от 1/4-финалната плейофна серия срещу Балкан. Смятам, че в него оправдах напълно доверието, което ми беше гласувано.

3. А най-разочароващият…

 - Нямам разочароващ мач.

4. Какво ти даде последния сезон в личен и професионален план?

- Даде ми опит и поуки, които да имам занапред. И всъщност това нещо е несравнимо, защото опитът е може би едно от най-ценните качества. В Европа играх срещу отбори на изключително високо ниво с невероятни състезатели и професионалисти. Това са клубове, които знаят как да процедират с бюджетите си и знаят как да подходят правилно към евротурнирите.

5. Ако трябва да избереш само една дума, с която би описал последната година, коя би била тя?

- Контраст.