За мен най-хубавото се случи след мача. Толкова много деца чакаха за един автограф, за една снимка. Мисля, че заради това играем баскетбол. Затова дойдох и затова се надявам да дойда и ноември, защото много ми се играе. Имах един тежък сезон, в части от който не се радвах на баскетбола. Тук обаче всички се радваме на това, което правим. Да не забравим обаче, че има още един двубой”, сподели реализатор №1 при успеха на България над Португалия Александър Везенков.

НОВА „ЛЪВСКА“ ПОБЕДА ПРАЩА НАЦИОНАЛИТЕ В СЪЩИНСКИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА МОНДИАЛ 2019

Харесва ми, че не сме отпуснати и че бяхме концентрирани максимално. Португалците също ни помогнаха малко, защото си мислеха, че могат да дойдат и да ни победят. Това ни даде още повече увереност. Казвам едно голямо “Браво” на треньорския щаб, на играчите и на всички, които се грижат за нас”, допълни крилото, което приключи срещата с 21 точки и 8 борби.

Не всичко зависи от играчите и се надявам конфликтите на европейско ниво да приключат. Баскетболът вече е бизнес, но не трябва за забравяме за какво играем и мисля, че ноември ще стане както трябва. Искам да участвам в следващата фаза на квалификациите. Кой не иска да играе срещу тимове като Сърбия, Франция и Испания в “Арена Ботевград”?! Тогава може и да напълним залата. Искам да благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят”, каза 22-годишният ни баскетболист.

Успешното начало ни спечели мача срещу Португалия. Ние започнахме с 15:5 и спряхме тази комфортност, която имаха преди двубоя. Заиграхме по-освободено, имахме висок процент в стрелбата и това ни позволи да доиграем срещата, както трябва. Доста отбори, както на клубно, така и на национално ниво, залагат на стрелбата от тройката. Ние се опитваме и да сме агресивни в защита”, заяви Везенков.

Искаме да спечелим и четвъртия мач и да приключим предквалификацията първи. Не знам дали е ключово за следващата фаза, но за нашето самочувствие е хубаво. Вече месец всеки от нас е далече от семейството си. Ние сме тук, за да направим едно нещо – да дадем максимума от себе си. Правим го, заради тези, които ни подкрепят, но и заради нас самите. Не мисля, че ще се отпуснем при визитата в Беларус”, коментира най-добрият млад баскетболист на България.