Не може във всеки мач да имаме висок процент в стрелбата. До полувремето бяха 62% от игра. Основен акцент на разбора бе концентрацията ни. Искахме да започнем така както в Португалия и да няма отпускане. Радвам се, че особено в началото, отборa игра добре и натрупахме разлика. Мачът вървеше леко и всички успяха да вземат участие”, заяви селекционерът на България Любомир Минчев след като нашите си осигуриха място в същинските квалификации за следващото световно първенство след победата над Португалия с 91:65 в “Арена Ботевград”.

НОВА „ЛЪВСКА“ ПОБЕДА ПРАЩА НАЦИОНАЛИТЕ В СЪЩИНСКИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА МОНДИАЛ 2019

По принцип е хубаво да се състезаваш и да ставаш първи. Ако трябва да гледаме в коя група да се паднем, аз не виждам толкова голяма разлика, защото отборите са доста силни. Все още не знам дали решението за календара на Евролигата и за недопускането на играчи в квалификациите е окончателно. Сега като минат тези мачове, ще видим каква е ситуацията с Дий Бост и Александър Везенков. Йордан Минчев имаше някои пропуски в защита, но като цяло се стара”, допълни наставникът на “лъвовете”.

Цяло лято ме атакуват за това кой съм извикал или не съм извикал в националния отбор, че съм викал в тима тези, които съм искал да ги взимам в Берое. Тези, които ме атакуват по тoзи начин, членовете на Управителния съвет, да дойдат, да ме извикат на съвет и очи в очи да говорим”, каза Любо Минчев.

Очаквах да ни бъде по-трудно това лято, защото времето за подготовка беше по-малко. Някои играчи бяха контузени преди да се съберем и дойдоха първия ден в недобро състояние. Притеснявах се дали това време, което имахме ще ни стигне. Не мога да кажа дали сме играли по-добре от миналата година или не. Мисля, че се представихме добре. Имаше някои хубави неща, други по-слаби, но да не забравяме тази година съперниците ни не са Словения и Украйна. Не може само така да се гледа”, сподели българският специалист.

Щастлив съм, че точно в мача срещу португалците, момчетата направиха така, че да не зависим от никого относно класиране. Концентрацията е работа на баскетболистите, аз само мога да помогна. Не вярвам някой от отбора да отиде в Беларус отпуснат. Предполагам, че това, което говорихме за четири победи, ще стане”, коментира Минчев.