Какво се случи: Случи се това, че националният ни отбор за кадети до 16 г. победи и Дания. Със 77:68. Само 24 по-рано пък европейското първенство в Дивизия Б, на което страната ни е домакин, стартира с успех за нашите и над Кипър със 78:48, сякаш за да докаже, че дебютиралият на поста селекционер Иван Коцев знае отлично как да изведе младите "лъвчета" до почти химеричната елитна Дивизия А. 

Най-добри: Ударно представяне на 14-годишния Константин Костадинов! Само ден след като прибра в съблекалнята скромен актив от 5 точки, днес бургаската надежда, която черпи баскетболна магия в школата на Реал Мадрид, се разгърна до дабъл-дабъл от 17 точки и 12 борби. Възпитаникът на варненската школа на Черно Море Михаил Молдов добави за успеха 14 точки и 9 овладени отскочили топки. 

Повратна точка: Българите решиха съдбата си в третата част, в която лимитираха съперника до едва 7 точки, нанизвайки в мрежичката си 20. 

Какво предстои: Утре (12 август) националите ще срещат Холандия в търсене на трети пореден триумф в Група Б. Двубоят започва в 18:15 часа в зала "Универсиада". 

СТАТИСТИКА БЪЛГАРИЯ - ДАНИЯ

Вижте пълен запис на двубоя между кадетите на България и Дания: