Бъдещето на Кайри Ървинг остава неясно, въпреки че се появиха информации, че той предпочита да продължи кариерата си в Лос Анджелис Клипърс. 191-сантиметровият гард учуди мнозина след като преди около месец стана ясно, че е поискал от досегашния си отбор Кливланд да бъде трейднат.

КАЙРИ ЪРВИНГ ПОЖЕЛАЛ ТРЕЙД

Според ESPN, отчуждението на бившия възпитаник на университета Дюк от досегашните му колеги се усетило още в края на април. След първия кръг на плейофите, в които Кавалиърс отстраниха Индиана, дори е имало период от време, в който Кайри не е разговарял със съотборниците си по време на тренировките.

Впоследствие Кайри Ървинг и компания стигнаха до финалите в НБА, които обаче загубиха с 1-4 победи в серията от Голдън Стейт. “Кавалерите” не успяха да защитят шампионската си титла от 2015/2016, като загубиха битката за златото в най-силното първенство в света два пъти през последните три години.

25-годишният баскетболист носи екипа на Кливланд от 2011 г. насам, като именно този клуб го избира в драфта на НБА под №1. През 2016/2017 Кайри Ървинг реализира средни показатели от 25.2 точки, 3.2 борби и 5.8 асистенции в 72 мача от редовния сезон в НБА и средно по 25.9 точки, 2.8 борби и 5.3 асистенции в 18 двубоя от плейофите.