Американецът Адам Кемп е третото ново попълнение на Берое за сезон 2017/2018. Седмица преди да пристигне в България тежкото крило говори за себе си, очакванията си за сезона със “зелено-белите“ и евентуалният съперник на старозагорци в турнира ФИБА Къп.

ИГРАЛ В ЛЯТНАТА ЛИГА С ДЕТРОЙТ ПОДСИЛВА БЕРОЕ (ВИДЕО)

- Адам, кажи ни няколко думи за себе си?

- Аз съм страстен състезател, който се бори във всяка игра за победа. Много съм развълнуван, че идвам да играя в Стара Загора. Като баскетболист аз обичам да върша трудната работа - да играя много добре в защита и да вкарвам в подкошието. Обичам да играя психологически баскетбол и да печеля във всяка една среща. Като човек съм много любезен и обичам да изживявам всеки един ден на максимум.

- Кога и как започна да играеш баскетбол?

- Започнах да играя непрофесионално баскетбол, когато бях на 5-6 години. От 11-годишна възраст започнах да тренирам и играя в отбор…

- Какви са очакванията ти за Берое и Стара Загора?

- С Берое очаквам да спечелим НБЛ, особено след успеха на тима през миналия сезон. Искам да помогна на отбора да спечелим първенството. Хора, които познават България, ми казаха, че Стара Загора е един много хубав град за живеене, така че съм много развълнуван за това ново приключение.

- Последният отбор, за който ти си играл, е от Белгия. Потенциален съперник на Берое във втория кръг от квалификациите за ФИБА Еврокъп 2017 е също от Белгия - Монс. Можеш ли да ни кажеш няколко думи за този отбор?

- Монс е един много добър отбор, който играе с много енергия на терена. Мисля, че тимът загуби няколко ключови играчи от миналогодишния състав, но съм сигурен, че той отново ще играе по същия начин баскетбол. Монс разчита много на пик енд рол играта, също така и на стрелбата от тройката. Сигурен съм, че ще можем да победим тези съперници и да ги отстраним по пътя ни към групите на турнира.

Източник: Официалният сайт на Берое