Носителят на Купа България 2017 Берое подсили редиците си за участието си във втория кръг на квалификацията на ФИБА Къп. Под ръководството на Любомир Минчев през новия сезон при “зелено-белите” ще играе Адам Кемп. Новината бе потвърдена и от неговия мениджър. 

 

208-сантиметровото тежко крило пристига в Стара Загора от белгийския Шарлероа, като през миналия сезон той участва в три лиги с него. В местното първенство Адам Кемп записва средно по 5 точки и 3.5 борби в 40 мача, а освен това играе 2 двубоя във ФИБА Къп, реализирайки средни показатели от 5 точки и 1.5 борби, както и средно по 2.9 точки и 2.5 борби в 11 срещи в Шампионската лига.

Преди това 26-годишният баскетболист е част от казахстанския Астана и от македонския Фени Индустри. За първия Адам Кемп оставя срещу името си средни показатели от 2.3 точки и 1.3 борби в 3 мача във ФИБА Къп през 2015/2016.

Бившият възпитаник на Мерист Колидж пробва да си проправи път до НБА през лятото на 2015 г. Адам Кемп има на сметката си три мача с Детройт в Лятната лига, като в един от тях започва като титуляр, но в крайна сметка не успява да стигне до най-силното първенство в света и поема към Европа.

Вижте го сами: