Един от националите на Беларус Александър Семенюк ще остане в родината си и през новия сезон. 210-сантиметровият център ще започне четвърти пореден сезон с първенеца на своята държава – Минск.

23-годишният баскетболист има славата на един от най-големите таланти на Беларус, като през миналия сезон реализира средно по 6.5 точки и 3 борби в 14 мача в силната ВТБ Лига. Той е избран за MVP на първенството на страната си, като извежда Минск до девето поредно злато.

През 2016/2017 Александър Семенюк записва средно по 18 точки и 9.3 борби за средно по 22.2 минути. Преди това той носи екипите на Гродно-93, Принемание и Витальор.

Родните фенове наблюдаваха изявите на Александър Семенюк миналата събота, при визитата на Беларус на България в “Арена Ботевград”. Срещу “лъвовете” обаче той не успя да разкрие потенциала си докрай и завърши със скромните за себе си с 8 точки, 5 борби и 1 открадната топка, а отборът му загуби с 68:78.

Следващата среща от предквалификацията за световното първенство в Китай през 2019 г. между България и Беларус ще бъде на 16 август в Минск.