Този период от годината е отреден на равносметката от изминалите 12 месеца и постигнатото от играчи, треньори и ръководители в баскетболния свят. Тя е важна част при определяне на целите за бъдещето и за постигането на още по-високи резултати.

За Академик Бултекс 99 предстои дебют в Балканската лига и докато в Пловдив уреждат последните детайли около старта на подготовката си, ние решихме да Ви срещнем с едно от новите им попълнения. Този път наш събеседник в рубриката ни ”Сезонът, който изпратих” е Мартин Дурчев.

202-сантиметровото крило приключи миналия сезон в редиците на бронзовия медалист от турнира за Купа България 2017 Балкан, като реализира средно по 9.1 точки, 2.1 борби и 2.7 асистенции в общо 10 мача на “зелените”. Преди това той игра за втородивизионния испански Арабери. В кариерата си досега роденият във Велико Търново баскетболист преминава още през Етър, Ямбол и Черноморец, както и през Ниш в Сърбия и Навара в Испания. Ето и какво оставя след себе си преди да потегли за Пловдив:

“BBALL Сезонът, който изпратих” с Мартин Дурчев:

1. Използвайки скалата от 1 до 10, като последната е максимална, как би оценил себе си през миналия сезон?

- С оглед опита и класата, която съм придобил, чисто игрово си поставям оценка 8, а с оглед ролята и отговорността ми в Испания и след това в Балкан си поставям оценка 6.

2. Кой е най-вълнуващият момент за теб през 2016/2017?

- През месец март, когато разбрах, че ще ставам баща. (Смее се)

3. А най-разочароващият…

- Когато получих фрактура на ръката и бях извън игра 40 дни. Също толкова разочароващ момент беше и ролята, която получих от Небойша Видич в отбора на Балкан.

4. Какво ти даде последния сезон в личен и професионален план?

- Последният сезон ми даде много положителни емоции, най-вече в личен план.

5. Ако трябва да избереш само една дума, с която би описал последната година, коя би била тя?

- Любов.