Ръководството на Лукойл Академик осъществи истински трансферен удар! От днес баскетболист на "студентите" е машината за борби Кийт Клентън от ПАОК. Американецът е най-добрият борец в Шампионската лига на ФИБА и в гръцката лига през изминалия сезон.

В Шампионската лига на ФИБА Клентън, който играе на позициите тежко крило и център записва средно по 10,7 борби в 18 мача с екипа на черно-белите от Солун като към името си в статистиката добавя още 9,5 точки, 1,5 откраднати топки и 1,1 чадъра.

В елита на южната ни съседка за ПАОК Клентън участва в 30 двубоя, в които регистрира по 10,1 точки (№1 по този показател в лигата), 9,5 борби, 1,8 асистенции и 1,1 чадъра (№2 по този показател в лигата).

Очевидно новият треньор на Лукойл Академик Шарон Друкер пък има наблюдения за качествата на Клентън от престоя му в Израел през сезон 2015/2016, когато той защитава цветовете на първодивизионния Апоел Беер Шева. В 24 срещи там той прави по 14,6 точки и 13,4 борби, което му отрежда трето място в индивидуалната класация по овладени под ринговете топки.

Видео с най-добрите изпълнения на Кийт Клентън от последния му сезон с ПАОК може да видите тук: