Този период от годината е отреден на равносметката от изминалите 12 месеца и постигнатото от играчи, треньори и ръководители в баскетболния свят. Тя е важна част при определяне на целите за бъдещето и за постигането на още по-високи резултати.

И докато в Лукойл кроят планове за атака на групите на Шампионската лига през есента, ние избрахме да Ви срещнем с един от основните им играчи през последните години. Тази седмица в рубриката ни “Сезонът, който изпратих” наш себеседник е Христо Захариев.

На баскетбола се отдава в школата на Славия при треньорите Юлиян Аладжов и Милена Савова. След това преминава през Левски, Спартак МВР, Черноморец, Рилски спортист и Лукойл, с който печели три поредни шампионски титли в НБЛ. MVP на финалите в лигата през 2014/2015. Уменията му познават и в Италия заради престоите му в Болоня, Варезе и Триест. Преминава през всички гарнитури на националния ни отбор в мъжкото направление.

Не се притеснява от високите върхове както в баскетбола, така и в живота (б.а. - последният, изкачен от него са оказа връх Мусала в Рила). По неговите стъпки вървят двамата му по-малки братя – близнаците Милен и Тодор. А ето какво остави зад себе си Христо през последната година:

“BBALL Сезонът, който изпратих” с Христо Захариев:

1. Използвайки скалата от 1 до 10, като последната е максимална, как би оценил себе си през миналия сезон?

- Беше бурен сезон за нас. Оценката ми е 8.

2. Кой е най-вълнуващият момент за теб през 2016/2017?

- Вълнуващо беше, че въпреки всички трудности, успяхме да завършим сезона като шампиони.

3. А най-разочароващият…

- Най-разочароващо беше, че отново ни се изплъзна Купата на България.

4. Какво ти даде последния сезон в личен и професионален план?

- Определено мачовете, които изиграхме в Европа ми дадоха много опит и още повече мотивация и желание за работа.

5. Ако трябва да избереш само една дума, с която би описал последната година, коя би била тя?

- Тежка.