Ню Йорк е готов да се включи в битката, за да си осигури услугите на една от звездите на Кливланд Кайри Ървинг. Преди броени часове стана ясно, че гардът е пожелал трейд след като явно са му омръзнали постоянните слухове около бъдещето на Леброн Джеймс.

КАЙРИ ЪРВИНГ ПОЖЕЛАЛ ТРЕЙД

Никс пък не губят време и дори вече са готови да предложат на Кавалиърс Кармело Антъни и бъдещи по-предни избори в драфта на НБА в замяна на бившия възпитаник на Дюк, който играе в Охайо от 2011 г. насам. Клубът от Голямата ябълка обаче няма никакво намерение да включва в сделката новакът Кристапс Порзингис.

25-годишният Кайри Ървинг стана шампион в НБА с Кавс през 2015/2016, а през миналия сезон игра финал в най-силното първенство в света, загубен обаче от Голдън Стейт с 1-4 победи. Желанията на гарда обаче явно се разминават с тези на Кавалиърс, които до вчера нямаха и генерален мениджър. На пожар за тази длъжност пък май гласят 34-годишният бивш наставник на колежанския Колумбия Коби Алтман, който работи в клуба от 2012 г. насам.

Що се отнася до Кайри, решението му изненада доста хора, сред които и съотборникът му Леброн Джеймс. Краля е “съкрушен" от случилото се и ще опита да се свържe с гарда, който в момента е в Япония заради ангажименти към Nike, за да проведе разговор с него.