Лятната селекция на Барселона определено не върви по план, особено през последната седмица. След като стартираха обещаващо с привличането на Томас Юртел, Адриен Моерман и Пиер Ориола, каталунците не успяха да спечелят битката по привличането на гарда Шейн Ларкин, който по всяка вероятност ще се присъедини към Бостън в НБА.

Последният удар по плановете на новия треньор на Барса Сито Алонсо се казва Мат Лойески. Шампионът на Гърция с Олимпиакос през 2015 и 2016 г. бе сред най-желаните от специалиста, но според испанския “АС”, не е успял да покрие медицинските тестове. Всъщност, белгийският национал получи травма в ахилеса в края на миналия сезон по време на мач от Евролигата срещу Реал Мадрид и бе извън терените за няколко седмици.

ЧЕТИРИ ОТБОРА В БИТКА ЗА МАТ ЛОЙЕСКИ (ВИДЕО)

При тези обстоятелства в Барселона ще продължат да търсят играч на позиция 2, който да замести напусналия в посока Мурсия Брад Олсон. Все още не е ясно дали каталунците ще задържат Тайрис Райс, който е желан от Олимпиакос, а освен това могат да вземат Раким Сандърс от Армани Милано.