Дебютът на Хасково 2012 на европейска сцена се отлага. По-рано днес стана ясно, че шампионът и носител на Купа България 2017 за жени е оттеглил документите си за участие в Източно европейската баскетболна лига и през новия сезон ще защитава отличията си само на родна сцена.

ХАСКОВО ПОКОРЯВА ЕВРОПА ОТ ЕСЕНТА

Причината е решение на българската федерация по баскетбол, отпреди 10 дни, с което бе прието в женското ни първенство да няма чужденки до 2020 г. Тогава от подадените заявки за участие в родните шампионати – Държавно и А група за 2017/2018 бе установено, че 12 отбора са подали документи за първенство без чуждестранни състезателки и само 1 за такова с баскетболистки, родени извън България.

ЖЕНСКО ПЪРВЕНСТВО БЕЗ ЧУЖДЕНКИ ЗА ТРИ ГОДИНИ

От ръководството на Източно европейската баскетболна лига изразиха удовлетворението си от работата с Хасково 2012 и бързия прогрес през годините, надявайки се пътищата на двете страни отново да се пресекат в бъдеще. Доказателство за това е официалната покана, която спортният директор на клуба Станислава Станкова е получила от турнира да присъства на Финалната четворка през март 2018 г.