Академик Бултекс 99 се подсили с още един американец след като преди около месец обяви привличането на Робърт Дейвис. През новия сезон в състава на Асен Николов ще бъде и Мануел Джонсън, който пристига в Града под тепетата от Тирана.

С албанците 203-сантиметровото тежко крило участва и в Балканската лига през миналия сезон, записвайки средно по 11.4 точки, 3.2 борби и 0.9 асистенции в 10 мача. Освен това Мануел Джонсън стана шампион на Албания с Тирана, който във финала на местната Суперлига победи Влазня с 3-0 победи.

През 2015/2016 34-годишният баскетболист носи екипа на черногорския Теодо Тиват, с който достига до първото място в редовния сезон и финишира със сребро. Тогава той реализира средни показатели от 10.2 точки, 5 борби и 1.1 асистенции в 24 двубоя.

Мануел Джонсън е роден в Хюстън, щата Тексас през 1983 г. Завършва университета “Texas A&M”, който се намира в град Комърс. Професионалната си кариера започва в португалските Сампаенсе и Академика.

През новия сезон и за дебютното си участие в Балканската лига Академик Бултекс 99 ще разчита още на национала Станислав Ваклинов, както и на Мартин Дурчев, Васил Бачев, Васил Михайлов и Шакир Смит.

Вижте новото попълнение на Академик в действие: