Четири дни преди да навърши 50 години, Константин Папазов взриви българската спортна общественост с новината, че се завръща!

След двугодишно отсъствие от треньорската гилдия, в които се опитваше да спаси изпадналия във финансов колапс след фалита на КТБ Левски, Тити отново е тук и отново влиза в голямата игра. Новината съобщи самият той на пресконференция в Пресклуб България.

 

Искам да правя това, което ми харесва. Искам да докажа на всички, че мога да се справя, дори и когато няма много пари в Левски. Единствената причина да се върна е, защото душата и сърцето ми го искат. От деня, в който реших да стана треньор през 1998 г. до преди две години, и сега завръщането ми е егоистично. Първата ми година премина основно в Атланта и в Истанбул, но втората бе много тежка. Мъни и Митко ще бъдат до мен, защото когато беше трудно, те останаха с мен”, заяви Тити по време на пресконференцията днес.

ЩАБ ОТ ТРИМА ЗА ТИТИ В ЛЕВСКИ 

 

Константин Папазов се отказа от треньорството през август 2015 г. Под негово ръководство през 2013/2014 Левски достигна до златен требъл, спечелвайки шампионската титла, Купата на България и златото в Балканската лига. Тогава столичани бяха близо и до участие в Евролигата, но финансовите проблеми ги лишиха от тази стъпка.

През последните 24 месеца Константин Папазов изпълняваше функциите на президент на Левски. Той положи всички усилия, за да осигури необходимите средства и клуба да продължи да съществува. На есен той ще събере за първа тренировка в столицата  изцяло български състав, за разлика от предишните му години като треньор.

 

Животът е едно голямо училище. Не можеш да живееш само в лукс. Истинският анализ се прави, когато си на дъното. Аз съм човек, който приема всяко нещо. Надявам се, че това, което Съдбата ми отне на онзи 1 юли 2014 г., когато казах, че няма да играем в Евролигата, ще ми го върне”, допълни Папазов.

Освен стабилното финансиране в спорта, най-хубаво е тези, които дават пари да не вземат ролята на спортни доайени. Никога г-н Цветан Василев не се е бъркал в моята работа. Сега отново е така, с компанията, която е зад нас. Тенденцията не се променя. Ние сме с 4 пъти и половина по-малък бюджет от женския тим на Берое от миналия сезон”, сподели Константин Папазов.

 

Играчите, които ще бъдат в Левски, ще бъдат тези, които искат. Сигурен съм, че ще имаме и невероятна атмосфера. След като всички в България могат да изберат да носят българска марка дрехи, защо и отбор, съставен от българи, да не бъде фактор в първенството”, каза още треньорът на Левски.

ДЕЯН КАРАМФИЛОВ СЕ ЗАВРЪЩА В ЛЕВСКИ 

Константин Папазов има зад гърба си повече от 17 години в треньорската професия. На сметката си има пет титли - три с Левски (2000, 2001 и 2014 г.), по една с женския Академик Пловдив (2001 г.) и Лукойл Академик (2005 г.), пет купи на страната - четири със столичани и една със "студентите" и два трофея в Балканската лига - и двата спечелени със “сините”, съответно през 2010 и 2014 г. Бивш президент на Славия и бивш селекционер на България. Шеф на НБЛ Виваком през 2015/2016.