Бронзовият медалист в НБЛ Виваком Рилски спортист ще запази един от българскитe играчи от миналогодишния си състав. Бившият младежки национал Денислав Вутев ще бъде част от ростера на самоковци и през 2017/2018.

Доволен съм от предоставените ми условия в Рилски спортист и искам да продължа да се развивам по същия начин. Надявам се на още повече успехи с отбора през новия сезон”, заяви пред BBALL.BG Денислав Вутев.

208-сантиметровото тежко крило, което може да играе и на позиция 5, ще започне втората си поредна година с Рилски спортист. През 2016/2017 със селекцията на Людмил Хаджисотиров Денислав Вутев участва в квалификацията за Шампионската лига, във ФИБА Къп и достига до полуфинал в мъжкото ни първенство, като записва средно по 5.7 точки и 3.1 борби в общо 43 мача.

През април с втория отбор на Рилски спортист Денислав Вутев спечели бронзов медал от турнира за Купата на БФБ. 22-годишният баскетболист започва развитието си в родния град Плевен, но на 14-годишна възраст заминава за Варна, където трупа опит в школата на Черно море. Дебютира при мъжете през 2010/2011 г. с “моряците”.