Берое и Лукойл покориха Барселона. Селекционерът на България и на старозагорци Любомир Минчев и наставникът на шампиона Лукойл Академик Тони Дечев, който изчаква нов договор със "студентите", осъществиха плановете си за мечтаната обща семейна ваканция като заведоха половинките си и децата си на лятна почивка в перлата на Испания.

Съпругата на Минчев - дългогодишната националка по волейбол и състезателка на ЦСКА Юлия Иванова, дъщеря му Десислава и синът Михаил, си изкарват чудесно в компанията на жената на Дечев - Красимира и дъщерята Мария.

Баскетболът създава приятелства за цял живот. През изминалия сезон у нас Любомир Минчев и Тони Дечев преживяха много. Понякога им бе радостно, а друг път - не. Но в крайна сметка, и Берое на Минчев, и Лукойл Академик на Дечев, затвориха баскетболната година с достойнство.

"Зелените" вдигнаха купата на България и триумфираха в Балканската лига, играха и финал срещу "студентите" в НБЛ, а амбициите им за догодина изглеждат повече от внушителни.

Лукойл пък с горчилка изпрати сезон без купа, но постигна целта си като защити шампионските си позиции. И така, Тони Дечев стигна до трето злато в първенството от пристигането си в Правец насам. Това обаче сега няма значение, защото е време за бленуван отдих и изчистване на натрупаното напрежение през последните месеци.

Дружбата на Минчев с колегата-наставник на Берое обаче не е подвластна нито на победите. Тя отдавна е доказана през годините. Приятелството им датира от над 30 години, а на всичкото отгоре, те са и роднини. Минката е кум на Дечев и любимата му Красимира.

Страхотната българска група изглежда щастлива, опознавайки красотите на Барселона. Двете съпруги и децата на треньорите, които бяха най-ощетени в хода на тежкия сезон и за Берое, и за Лукойл, най-после получиха време всички да бъдат заедно.

А ние им желаем приятно изкарване! И до нови срещи в баскетболните зали!