Шампионът и носител на купата на България при жените Хасково продължава да бъде трамплин към големия баскетбол и големите пари за млади и талантливи чужденки. Дългият списък, чието начало датира от създаването на клуба през 2012 г., вече набъбна с още едно име, това на една от любимките на местната публика и стълб в титулярната петица на Елена Станкова - Челси Лий.

27-годишната американка е последното ново попълнение на първодивизионния италиански клуб Брони, информира библията в спортния печат на Стария континент - вестник "Газета дело спорт". Според един от най-старите всекидневници в Европа, преговорите са в напреднала фаза и е въпрос на дни да бъдат финализирани.

В България високата почти 2 метра Челси Лий завърши сезона като №2 в индивидуалната класация на най-добрите реализатори със средно по 23,0 точки на мач. Освен това, тя правеше и по 7,0 борби във всеки двубой за шампионките, а ролята й по пътя към историческия златен дубъл за тима бе ключова. Заплатата на Лий не се съобщава, но медиите на Апенините твърдят, че става дума за петцифрена сума месечно.