Александър Везенков тук, Александър Везенков - там. Спекулациите и предположенията за това под кой номер и от кого ще бъде изтеглен в драфта баскетболист №1 на България, не спират. Но краят им наближава, защото лотарията е на 22 юни в "Барклис сентър" в Бруклин, Ню Йорк.

Бъдещето на нашето момче сериозно вълнува спортните медии в Гърция и това не е случайно. Везенков спечели завинаги сърцата на журналистите и феновете в южната ни съседка със страхотните си изяви с екипа на Арис (2009-2014) и там следят с нетърпение евентуалното му място в Драфт 2017.

Според известното онлайн издание Gazetta.gr, твърде вероятно е българинът, който е роден в Никозия, но има и гръцки паспорт, да бъде изтеглен под №52 от Вашингтон Уизардс. Медията се позовава на прогноза от добре познат източник - Draft Express. Сайтът загатва и че има и друга обозрима възможност за Везенков и тя е №56 в драфта - позиция, коят би го пратила в Бостън Селтикс. За тази си информация Gazetta.gr цитира nbadraft.net.

BBALL.bg пък залага на друг сценарий и дори ви го изложи преди няколко дни и той свързва името на 206-сантиметровото крило на Барселона с Денвър. Повече по темата Везенков - Нъгетс може да прочетете в този линк:

ДЕНВЪР - КАНДИДАТ №1 ЗА ВЕЗЕНКОВ В ДРАФТА НА НБА

Реалностите сочат, че мястото на Александър Везенков в тазгодишния драфт е между 46-56 и независимо от точната позиция и името на отбора, който ще го избере, неговото бъдеще остава категорично свързано с името на 18-кратния шампион на Испания Барселона.

Той има още година договор с каталунците, които са в процес на тотална чистка в състава, но с акцент върху таланта и младостта на Александър, който разчита да бъде драфтиран и оставен да трупа опит и да продължи да набира скорост в Европа и Евролигата.