Една от звездите на Кливланд Кайри Ървинг се захвана със сериозна работа. 191-сантиметровият гард се отдаде на вътрешен дизайн, за да изненада баща си Дредерик с обновен дом.

Идеята на MVP в Мача на звездите отвъд океана през 2014 г. бе да превърне мястото, в което пази най-милите си спомени в нещо просторно и приятно за всички. С помощта на специалистите от онлайн портала за интериорен дизайн “Моята къща”, Кайри и сестра му Ейжа преоткриха къщата, в която са израснали в Уест Каунти, Ню Джърси.

Баща ми направи много жертви заради нас. В крайна сметка той се отказа от мечтата си – да играе баскетбол - заради семейството и искаме по някакъв начин да му се отблагодарим за това”, сподели Кайри, чийто баща е бил част от тима на Бостън Юнивърсити при треньора Рик Питино.

След два месеца на упорита работа семейство Ървинг влиза в обновения си дом, който е модернизиран, но все още пази най-важното от историята на рода. Кайри пък е изключително доволен, че успява да зарадва един от най-важните хора в живота си.

Толкова съм благодарен на Кайри и Ейжа за този подарък. Хубаво е един родител да знае, че има подкрепата на децата си и да знае, че те мислят за него. Много ги обичам”, казва Дредерик Ървинг, който отглежда сам наследниците си след смъртта на съпругата си Елизабет през 1996 г.

Вижте сами: