Броени дни преди кулминацията в НБА и въобще, в баскетболния свят това лято покрай Драфт 2017, Александър Везенков получи поредно признание. Един от най-реномираните и тиражирани американски всекидневници през последните близо 40 години - "USA Today" избра родната спортна гордост в престижна класация.

И с право! В индивидуален план, юношата на гръцкия Арис изпрати супер година с екипа на Барселона в Испания, независимо от разочарованието на каталунците в Лига Ендеса и в Евролигата.

Везенков, който в момента се намира отвъд океана и работи усилено върху кондиционната си подготовка преди новия сезон с екипа на Барселона, бе класиран в анализ на вестника сред десетте най-добри и перспективни леки крила, които се очаква да бъдат избрани в драфта на 22 юни в Бруклин.

А как, къде и при кого кове физиката си Александър в САЩ, може да прочетете в следния материал, специално разработен за вас от BBALL.BG:

ВЕЗЕНКОВ И НЕГОВОТО ЛЯТО В ОРЛАНДО

Авторът на материала в "USA Today"- Ади Джоузеф - дългогодишен дигитален продуцент и колумнист на НБА за изданието, нарежда нашето момче под №10. Любопитното е и друго: Везенков, заедно с испанеца и Алберто Абалде от Хувентут (№8), са единствените европейци в престижната класация на американския всекидневник.

ТОП 10 НА ЛЕКИТЕ КРИЛА НА "USA TODAY"

№1 Джош Джаксън, Канзас
№2 Джейсън Тейтъм, Дюк
№3 Оу Джи Ануноби, Индиана

№4 Джъстин Джаксън, Северна Каролина
№5 Уесли Инвунду, Канзас Стейт
№6 Ви Джей Бийчъм, Нотр Дам
№7 Дилън Брукс, Орегон
№8 Алберто Абалде, Хувентут Бадалона
№9 Синдариъс Торнуел, Южна Каролина
№10 АЛЕКСАНДЪР ВЕЗЕНКОВ, БАРСЕЛОНА