Един от най-обичаните баскетболисти от феновете на Олимпиакос - Патрик Йънг, напуска Гърция в посока Италия. Американецът, който е добър приятел и партньор в здравите тренировки на Александър Везенков в лятната му подготовка в Орландо, съблича фланелката на Олимпиакос, за да облече тази на Армани.

208-сантиметровият център и възпитаник на университета във Флорида се очаква всеки момент да сложи подписа си под договор с участника в Евролигата, който обаче отпадна на полуфинал в битката за титлата в Серия А този сезон.  Йънг пък си тръгва от Олимпиакос, който също изпусна трофея в гръцката лига, въпреки че имаше домакинско предимство във финалния плейоф срещу Панатинайкос.

В Орландо Патрик Йънг, Саша Везенков, братята Ник и Пат Калатес, както и друг гръцки национал - Никос Папас от ПАО, ежегодно разчитат на кондиционния специалист Джеф Игуера, който да ги "навие като пружини" преди новия сезон в Европа. Как тренират четиримата и какво верую изповядва мистър Игуера, може да прочетете в разработката на BBALL.bg:

КАК ПРОТИЧА ЛЯТОТО НА ВЕЗЕНКОВ?