Шампионът и носител на Купата на Сърбия, както и на трофея в Адриатическата лига Цървена Звезда остава без треньор. Досегашният наставник на “звездашите” Деян Радонич обяви, че по всяка вероятност няма да води тима в бъдеще на емоционална пресконференция само ден след като той триумфира в сръбската лига след 3-0 победи в серията с ФМП.

След последния мач вече не съм треньор на тима. Разговарях с президента Небойша Чович, но ситуацията не е оптимистична. Необходимо е да се направи много, за да може Цървена Звезда да продължи по същия път. Надявам се, че хората от клуба ще продължат да надграждат. Желанието ми е на лице, но при тези обстоятелства, трудно ще остана”, заяви Деян Радонич, който изведе “звездашите” до общо девет трофея след като ги пое през 2013 г. (б.а. - 3 в сръбската лига, 3 в Адриатика и 3 в турнира за Купа Радивой Корач).

КАК ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА СТАНА ШАМПИОН НА СЪРБИЯ

47-годишният специалист не пропусна да похвали възпитаниците си за желанието, колектива и страхотния дух през 2016/2017, въпреки появилите си финансови трудности.

Имахме доста проблеми през сезона и ни беше трудно. Въпреки всичко, ние показахме, че сме едно цяло. Бяхме принудени да се справяме с дългове и закъснели възнаграждения, но демонстрирахме характер и всички момчета бяха лоялни към клуба. Спечелихме три купи в една кризисна година, което прави успеха ни още по-сладък”, допълни черногорецът, който е и бивш наставник на национала Павлин Иванов в Будучност през 2012/2013. С него пък има шест шампионски титли и шест купи на страната си в периода от 2006 до 2012 г.

В четирите си сезона начело на Цървена Звезда достига до общо 107 победи и едва 17 загуби в сръбското първенство. Преди да се отдаде на треньорството Деян Радонич е носил екипите на Ловчен и Будучност в родината си, както и на сръбските ФМП и Войводина.