17 юни донесе на Георги Фунтаров удовлетворение и усмивки. Българинът се дипломира от Ю Си Дейвис в специалност „Комуникации”, затваряйки успешно една важна глава от житейския си път.

След празненствата, академичната шапка и тогата, обаче, идва трудното. Защото на Фунтаров ще се наложи да вземе важно решение - А сега накъде?!

Презокеанската мечта, която юношата на Лукойл Академик последва като 16-годишен, го отведе до Калифорния, където колежанският му отбор достигна върха в историята си – класиране на Мартенска лудост, след спечелване на титлата на BIG WEST конференцията в Дивизия 1 на NCAA.

Изборът, който предстои на двуметровото крило след завършването, ще е между кариера в Европа или в САЩ. В България живеят родителите му Даниела и Благовест, но само на час път от Дейвис, където бе досега, в Сан Франциско се намира сестра му Диляна, която е неотлъчно до брат си и негова опора по време на цялото му американско приключение до момента.

При взимането на важното решение от коя страна на Атлантическия океан да продължи пътя си, както и досега, Фунтаров ще се довери на интуицията си, която, както самият той твърди, не го е подвеждала никога. А, ако се питате накъде клони, отговорът навярно се крие някъде в думите, които самият той преди време сподели в свое интервю пред BBALL.BG:

„БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИГРАЯ, ЗА МЕН НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТОВА, КОЕТО МЕ ПРАВИ ЩАСТЛИВ.”

Поздравления от целия екип на BBALL.BG. Честито дипломиране и попътен вятър във всяко начинание. Продължавай да се учиш всеки ден и не забравяй винаги да намираш пътя към дома, където и да си. Успех и занапред!