Бившият гард на Ню Йорк и Сакраменто Джимър Фредет напомни защо през 2011 г. бе определян за сензацията на колежанското първенство на САЩ. 188-сантиметровият баскетболист, който прекара последния сезон в Шанхай Шаркс и с него стана шампион в Китай, отбеляза 92 тройки от 100 опита за благородна кауза.

Събитието се проведе в Юта преди два дни, а бившият възпитаник на Бригъм Йънг Юнивърсити премина границата от 90 точни стрелби от далечно разстояние за 6 минути. Всяка тройка носеше на сметката на Джимър Фредет по $200 или общо $18 400. Сумата ще бъде дарена на фондацията “Херитедж”, която използва различни методи, за да помага на юноши, които имат психологически проблеми, или зависимост към алкохол или наркотици.

28-годишният Джимър Фредет, който е известен с добрата си стрелба, има общо четири сезона в НБА, в отбори като Сакраменто, Чикаго, Ню Орлиънс и Никс. През миналото лято обаче гардът избра да продължи в Азия, а там се превърна в любимец на феновете, отбелязвайки 73 точки в един мач. Освен това приключи сезона като реализатор №1 със средно по 37.6 точки. В края на 2016/2017 той получи няколко оферти от лигата отвъд океана, но не се възползва от 10-дневните договори, които му предлагаха.

Вижте още от него: